DOLAR32,1342% -0.13
EURO35,1668% 0.02
STERLIN41,0497% 0.2
FRANG35,7122% 0.05
ALTIN2.468,55% 0,03
BITCOIN65.770,256.19

Ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11.sınıflar hangi illerde açıldı? MEB yüz yüze eğitim haritası!

Okullarda yüz yüze eğitim faaliyetlerinin başlamasının ardından gözler ortaokul ve liselerin açılma tarihine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından 81 ilde, ilkokulun tüm sınıfları, 8 ve 12. sınıfların eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacağını duyurdu. Diğer ortaokul ve lise kademeleri illerin risk durumlarına göre açılacak. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte MEB tarafından açıklanan iller!

Yayınlanma Tarihi :
Ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11.sınıflar hangi illerde açıldı? MEB yüz yüze eğitim haritası!

Yüz yüze eğitim bugün itibariyle 81 ilde başladı. Veli onayına bağlı olarak öğrenciler okullarına gidebilecek. Kasım ayından itibaren okullarından uzak olan İlkokul öğrencileri sınav yılı olan 8 ve 12. sınıflar için ders zili okullarda çaldı. Sağlık Bakanlığının açıkladığı haftalık vaka sayılarına göre düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime başlayacak sınıflar belirlendi. Ortaokul ve liselerin açılmasını bekleyen öğrenciler için açıklama Milli Eğitim Bakanlığından geldi. Kabine Toplantısının ardından MEB yüz yüze eğitime başlayacak illeri ve sınıfları detaylı olarak duyurdu. Eğitim öğretim faaliyetleri okullarda tam zamanlı olmasa da seyreltilmiş olarak başladı. Yaşadıkları illerdeki okullarda son durumu merak eden öğrenciler konuyla ilgili araştırma yapıyor. Peki ortaokul 5,6,7 ve lise 9,10,11. sınıflar hangi illerde okula başlayabilecek? İşte 2020-2021 MEB okulların açılma tarihi! 

ORTAOKUL VE LİSELER HANGİ İLLERDE AÇILACAK?

Kabine Toplantısının ardından tüm ilkokullar, sınav yılı olan ortaokul 8 ve lise 12. sınıflar tüm illerde risk durumuna bakılmaksızın açıldı. Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde ise aşağıdaki kararlar alındı.

Ortaokul 5,6,7. sınıflarda seyreltilmiş eğitim gruplar halinde haftada 2 (iki) gün yapılacak.

Lise 9,10,11. sınıflarda seyreltilmiş eğitim gruplar halinde haftada 2 (iki) gün gerçekleştirilecek.

Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde ise Ortaokul 8. sınıf öğrencileri ile lise 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Bunun dışında kalan kademeler uzaktan eğitimlerine evlerden devam edecek. İşte haftalık vaka sayısına göre ortaokul ve liselerin açıldığı şehirler;

DÜŞÜK RİSKLİ TANIMLANAN İLLER!

Sağlık Bakanlığı, tarafından haftalık açıklanan verilere göre düşük riskli (mavi) iller Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman, Hakkari, Muş, Ağrı, Diyarbakır, Iğdır, Bingöl, Van, Şırnak ve Ağrı oldu. Bu şehirlerde ortaokul ve liseler tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlayabilecek.

ORTA RİSKLİ TANIMLANAN İLLER! 

Haftalık açıklanan verilere göre orta riskli (turuncu) tanımlanan iller ise Bursa, Manisa, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Kars oldu. Bu illerde ortaokul ve lise öğrencileri tüm sınıflarda yüz yüze eğitime başlayabilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ” Şükür ki bugün bazı illerimiz tüm kademelerde yüz yüze eğitime başladı. Bazı illerimiz de önemli ölçüde uzaktan eğitimle devam ediyor. Bir kişinin taktığı maske, koruduğu sosyal mesafe o ildeki çocukların eğitim hayatını, ülkenin geleceğini etkiliyor. Güne bu bilinçle başlayalım.” dedi.