DOLAR32,7680% -0.02
EURO35,1445% 0.05
STERLIN41,5699% -0.12
FRANG36,7494% -0.24
ALTIN2.447,03% -0,45
BITCOIN66.164,87-0.091

İŞKUR’dan 3 bin TL maaşla personel alımı! Başvurular şartları ve detaylar…

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 18 farklı ilde istihdam edilmek üzere farklı unvanlarda personel alımı yapılıyor. Adaylar işbaşı eğitim kurslarının ve mesleki eğitim kursları tarafından eğitilip sonra istihdam edilecekler. Peki hangi kadrolarda alım yapılıyor?

Yayınlanma Tarihi :
İŞKUR’dan 3 bin TL maaşla personel alımı! Başvurular şartları ve detaylar…

İşbaşı eğitim programları; Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında büro memuru, sekreter, müşteri hizmetleri personeli, işçi gibi birçok kadroda istihdam etmek üzere personel alımı yapıyor. İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi yapılacak. Eğitim tamamlandıktan sonra adaylar aldıkları eğitime göre işe yerleştirilecek. Peki kimler başvuru yapabilir? Hangi şehirlerde alım yapılacak?

HANGİ ŞEHİRLERDE ALIM YAPILIYOR?

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

ADAYLARA NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMININ SÜRESİ

İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

İşbaşı eğitim programı bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde ve diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulanmaktadır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için 9 aya kadar işbaşı eğitim programı düzenlenebilmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapmak için ”BURAYA” tıkladıkladıktan sonra açılan sayfanın sol üst köşesinde yer alan ”online işlemler” butonuna giriş yapınız. Ardından ”kurs ve programlar” yazan sekmeye tıkladıktan sonra ”kurs program bilgileri”ne giriş yapınız. Açılan sayfanın sol üst köşesinde yer alan ”Ara” butonuna giriş yaptıktan sonra ilanları görebilirsiniz.