DOLAR32,7910% 0.06
EURO35,1533% -0.07
STERLIN41,8035% -0.01
FRANG36,8231% -0.02
ALTIN2.446,29% -0,48
BITCOIN66.490,070.462

Eğitime ‘lodos’ engeli

Şiddetli lodos nedeniyle İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Tekirdağ’da yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

Yayınlanma Tarihi :
Eğitime ‘lodos’ engeli

Meteoroloji yetkililerinin daha önce uyarıda bulunduğu tam fırtına sabah saatlerinde başladı. Bazı illerde yüz yüze eğitime ara verildi. 

Eğitime ara verilen şehirlerde kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de bir gün izinli sayılacak.

İstanbul

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle İstanbul’da 4 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi de yaralandı.

Kentte eğitime bir gün ara verildi. 

Kocaeli

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle yüz yüze eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Sakarya

Olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle Sakarya’da da yüz yüze eğitime ara verildi. 

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, kentte etkili olan fırtınanın, sağanakla beraber yarın da sürmesinin beklendiğini belirtti.

Yalova

Yalova’da da şiddetli fırtına nedeniyle yüz yüze eğitim yapılamayacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, okullara ek olarak halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde de eğitime ara verildi. 

Bursa

Bursa valisi Yakup Canbolat, sosyal meyda hesabından, olumsuz etkileri süren lodos sebebiyle eğitime ara verildiğini açıkladı. 

Balıkesir

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, kentte yaşanan fırtına nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

Çanakkale 

Çanakkale’de fırtınanın yer yer 100 kilometre hıza ulaşması bekleniyor. Bu nedenle yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

Tekirdağ

Tekirdağ da olumsuz hava koşullarına teslim oldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, okullara ek olarak halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde de eğitime ara verildi.