DOLAR32,8659% 0.27
EURO35,2128% 0.31
STERLIN41,6492% 0.1
FRANG36,8490% 0.03
ALTIN2.451,66% -0,26
BITCOIN65.923,54-1.111

“Alparslan: Büyük Selçuklu” ekibi diziyi anlattı

Türkiye’nin birinci kanalı TRT 1’in yeni dizisi “Alparslan: Büyük Selçuklu”nun ilk bölümü yayınlandı. TRT yönetimi ve dizi ekibi ilk bölümü birlikte izledi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği dizi izleyiciden tam not aldı.

Yayınlanma Tarihi :

Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey, veliahtını tayin edeceği gün, Bizanslıların Türkmenleri kılıçtan geçirdiği haberini alır ve Anadolu’ya sefer emri verir. Sefere giden Selçuklu Meliklerine gizemli suikastçılar saldırır ve olaylar gelişmeye başlar…

Başarılı tarihi dizileriyle adından söz ettiren TRT, bir tarihi dizi ile daha izleyicilerinin karşısına çıktı: “Alparslan Büyük Selçuklu”.

1048’deki Pasinler Savaşından, Türklere Anadolu’nun kapılarının açıldığı 1071’deki Malazgirt Meydan Savaşına kadar olan destansı yolculuğun anlatılacağı dizi izleyicileri adeta ekran başına kilitleyecek.

“Üzerinde titizlikle durduğumuz bir proje”

Diziyle ilgili bilgi veren TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zahid Sobacı, “Sultan Alparslan’ın hayatını izleyiciyle buluşturmak, ekranlara taşımak bizler için mesleki bir başarının ötesinde çok daha büyük bir anlam ifade ediyor. Çünkü Sultan Alparslan’ın hikayesi demek, aslında Türk tarihinin hikayesi demek. Bir ölüp bin dirilen bir milletin Anadolu’yu yurt kılmak için verdiği mücadelenin hikayesini ekranlara getirmek. O yüzden bu projeye çok büyük bir önem verdiğimizi ve bu güne kadar titizlikle çalıştığımızı ifade etmek isterim” dedi.

İlk bölüm beğeni topladı

TRT yönetimi ve dizi ekibi ilk günün, ilk bölümün heyecanını birlikte yaşadı. Dizinin ilk bölümü izleyicilerden tam not aldı.

Dizide büyük komutan Alparslan’ı canlandıran Barış Arduç da diziyle ilgili görüşlerini paylaştı:

“Alparslan gibi önemli bir kahramanı oynamak bana kısmet olduğu için gerçekten çok mutluyum, çok gururluyum. Bu da benim işe olan aşkımı fazlasıyla motive ediyor. Bence setteki enerjimize de sirayet ediyor. Ekipteki bütün kahramanlar esasında aynı tutku ve aynı bilinç içerisinde çalışıyor.”

“Türk milletinin tarihine aşığım”

Başarılı oyuncu Fahriye Evcen de Alpaslan’ın eşi Akça Hatun karakterine hayat veriyor.

Tarihi karekterleri oynamanın ayrı bir güzelliği olduğunu söyleyen Evcen, “Türk milletinin tarihine gerçekten aşığım. Dünyadaki en köklü ve en görkemli tarihe sahip olduğumuzu düşünüyorum. Dolayısıyla bu projenin içinde olmak, bu dönemi canlandırıyor olmak, o dönemi yaşamak, o dönem içerisindeki bir karakteri canlandırmak bir oyuncuya gerçekten her zaman kısmet olacak bir şey değil” açıklamasını yaptı.

“Alparslan: Büyük Selçuklu”, her Pazartesi saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında olacak.